Dr. Felszeghy Enikő

work Egyetemi adjunktus, PhD, gyermek-endokrinológus, -diabetológus


1970-ben születettem Debrecenben. Gimnáziumi tanulmányaimat Püspökladányban, a Karacs Ferenc Gimnáziumban végeztem 1984-1988 között. Érettségi vizsgám után a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvos Karára nyertem felvételt 1988-ban, ahol diplomámat 1994-ben summa cum laude minősítéssel szereztem meg.
Orvossá avatásom óta a DEOEC Gyermekklinikáján dolgozom. 1994-1995-ben a Pro Infantibus ösztöndíj lehetőséget nyújtott számomra, hogy 7 hónapig Bécsben, a Bécsi Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika pulmonológiai osztályán dolgozzam osztályos orvosként.
Csecsemő és Gyermekgyógyász szakvizsgám 1999-ben szereztem meg, kiválóan megfelelt minősítéssel. A szakvizsga után a gyermekgyógyászaton belül az endokrinológiai – diabetológiai munkacsoport munkájába kapcsolódtam be, az osztályos munka mellett szakrendelési feladatokat is elláttam, ezt azóta is folytatom. 20 éven át intenzív és koraszülött osztályos ügyeletben és csaknem 15 évig koraszülött transzportban is részt vállaltam. Jelenleg a DEKK Gyermekgyógyászati Intézet sürgősségi ambulanciáján ügyeletvezető vagyok.
Továbbképzésem része volt 2000-ben Prágában az Európai Gyermekendokrinológiai Társaság (ESPE) által szervezett Winterschool-on való részvétel.
2001-ben kiválóan megfelel minősítéssel endokrinológiai szakvizsgát, 2004-ben diabetológiából a Magyar Diabetológus társaság Diabetológusa címe szereztem. 2007 óta vezetem a Hajdú Bihar megyei Pumpacentrum gyermekgyógyászati részlegét.
2005-ben az Amerikai Endokrin Társaság nemzetközi ösztöndíját nyertem el, ennek segítségével külföldi kongresszusokon vehettem részt, tagja lettem az Amerikai Endokrin Társaságnak. 2006-ban a Magyar Állami Ösztöndíj Bizottság Állami Eötvös ösztöndíját nyertem meg, ennek során 3 hónapon át Giessenben endokrinológiai témájú kutatásban vettem részt.
Kezdetektől fogva kapcsolatban vagyok a gyermekkori elhízás problémakörével, tudományos munkámban is az elhízás következményeivel, túlsúly mértékére vonatkozó hazai adatok gyűjtésével és kialakulásuk folyamatával foglalkoztam.
A DEKK EFK Gyógytornász Szak oktatásának koordinációjával, a hallgatók vizsgáztatásával, az Általános Orvos Kar és a DE OEC EFK Diplomás Ápolói Szakának és Gyógytornász Szak tudományos munkájával, és az Angol nyelvű orvosképzéssel is foglalkozom.
Tagja vagyok a Magyar Gyermekgyógyász Társaságnak, a Magyar Diabetológiai Társaságnak, a Magyar Endokrin és Anyagcsere Társaságnak és a Magyar Lipidológiai Társaságnak.
Angol és orosz középfokú, német felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezem.
Magánorvosi praxisomban a DEKK Központi Kémia Labor hátterével és a 22 éve tartó klinikai munka nyújtotta tapasztalatával és kapcsolatrendszerével szeretném segíteni a gyermekgyógyászati, endokrinológiai vagy diabetológiai problémával hozzám fordulókat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Endokrin betegségek