Mennyi a normális és a kóros vércukorérték?


Éhgyomri állapotban a normális vércukorszint 3,5-6 mmol/l közötti érték.

Étkezés után a vércukorszint átmenetileg megemelkedik, de egészséges egyénben két órával az étkezés után nem haladja meg a 7,8 mmol/l-t.

Cukorbetegségről akkor beszélünk, ha az éhgyomri vércukorszint eléri vagy meghaladja a 7,0 mmol/l értéket, vagy az étkezések után két órával mért érték 11,1 mmol/l vagy ennél magasabb.

vizeletben normális körülmények között cukor nem mutatható ki, cukorbetegségben viszont megjelenhet. Egyes gyógyszerek szedése mellett – normális vércukorérték esetén – szintén található cukor a vizeletben.

  • Mi a cukorbetegség?

    Tovább

  • Milyen gyakori a cukorbetegség?

    Tovább

  • Melyek a leggyakoribb formái?

    Tovább

  • Milyen további cukorbetegség formák léteznek?

    Tovább

  • Mi az a cukorbetegséget megelőző állapot?

    Tovább

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Endokrin betegségek